Bataadikook tumeda šokolaadiga – Tartu Katoliku Hariduskeskus

Tartu Katoliku Hariduskeskus bataadikook
rimi retsepti meistriklass logo

Bataadikook tumeda šokolaadiga – Tartu Katoliku Hariduskeskus

Jagasime klassi gruppideks, kes tegid kõik erinevaid bataadi sisaldavaid roogi. Seejärel valisime nende hulgast klassi lemmiku. Kokates õppisime koostööd ja arendasime ennast loominguliselt.

Koostisosad

Bataadikook:
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Natuke kaneeli
115g võid
80g suhkrut
200g bataati
2 muna
Veidi vanillisuhkrut

Šokolaadikreem:
250g tumedat šokolaadi
250 ml vahukoort
75 g võid

Kaunistuseks pähkleid ja tumedat šokolaadi

Valmistamine

Koori ja tükelda bataat ning keeda kuni see pehmeneb. Purusta veidi jahtunud bataat saumiksriga. Vahusta munad, suhkur ja või, sega juurde bataadipüree ja kuivained. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Kreemiks sulata või ja šokolaad ning sega juurde vahukoor. Vahusta šokolaadikreem ja lisa tordile. Tükelda pähklid ja šokolaad ning kaunista nendega tort.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here