Bataaditort punaste granaatidega – Melliste Algkool-Lasteaed

Bataaditort
rimi retsepti meistriklass logo

Bataaditort punaste granaatidega – Melliste Algkool-Lasteaed

Meie klassi poisid Hardi ja Stevel valmistasid naistepäevaks võrratu bataaditordi, mis murdis paljude koolikaaslaste ja õpetajate südamed. Retsepti põhja leidsime internetist ja muutsime seda vastavalt oma ideedele. Tort lausa sulas suus ja kadus vaagnalt paari minutiga. Ülesandest õppisime seda, et järgmisel korral tasub seda kooki suurem kogus küpsetada.

Koostisosad

BATAADITORT PUNASTE GRANAATIDEGA

TORDIPÕHI
200 g kakaoküpsiseid (Nt Selga šokolaadimaitselisi küpsiseid)
100 g võid

TÄIDIS:
250 g keedetud-püreestatud bataati
400 g toorjuustu
200 ml 35% koort
200 g suhkrut
3 muna
2 sl nisujahu

KAUNISTUSEKS
1 granaatõuna seemned

Valmistamine

  1. Purusta küpsised blenderis. Sega toasoe või küpsisepuruga. Vajuta küpise- ja võisegu koogivormi põhja.
  2. Keeda bataat ja jahuta see.
  3. Sega kausis toorjuust, koor ja suhkur ja vahusta need mikseriga. Lisa segule munad, bataat ja jahu. Mikserda segu korralikult läbi.
  4. Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta umbes tund 150-kraadises kuumuses.
  5. Puista koogile kaunistuseks granaatõuna seemneid
  6. Pane kook enne söömist umbes 1 tunniks jahtuma

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here