Eelleotatud 3 minuti puder – Kohtla-Järve Järve Gümnaasium

Kaerahelbepuder

Töö käigus uurisime mis toimub tangainete fermenteerimisel. Saime teada, et tangainete fermenteerimisel saame hommikusöögi tervislikumaks muuta ja kiiremini valmivaks.

Kaerahelbepuder

EELLEOTATUD 3 MINUTI PUDER

Koostisosad

* 3 dl eelröstitud jämedaid kaerahelbeid (võib ka ise röstida)
* 3 dl piima
* 1 spl linaseemneid
* 2 spl päevalilleseemneid
* veidi soola
* suhkrut maitse järgi
* tükike võid
Erinevate lisanditega saab muuta pudru igal nädalapäeval uueks.

Valmistamine

Kata helbed õhtul täielikult sooja puhta veega- soovitatavalt klaasnõus. Võib lisada 1 kl vee kohta 1 spl sidrunimahla, keefiri või maitsestamata jogurtit. Leota helbeid 8-12 tundi. Leotamise tulemusel helbed fermenteeruvad ja organism saab seal leiduvad vitamiinid ja mineraalained paremini kätte.
Hommikul kalla kaerahelbed koos veega potti. Lisa piim ja seemned. Keeda putru 3 minutit. Lisa sool, suhkur ja soovi korral või.

Serveeri erinevate lisanditega näiteks:
Esmaspäev- marjade ja pähklitega
Teisipäev- õuna-kaneeli lisandiga
Kolmapäev- marjade ja puuviljadega
Neljapäev- jogurti ja marjadega
Reede- moosiga.

Pudru kõrvale sobib juua smuutit, mille võib teha kodustest marjadest ja puuviljadest.
Meie smuuti valmis banaanist, pirnist, mustsõstardest ja maasikatest.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here