Töö käigus uurisime mis toimub tangainete fermenteerimisel. Saime teada, et tangainete fermenteerimisel saame hommikusöögi tervislikumaks muuta ja kiiremini valmivaks.
EELLEOTATUD 3 MINUTI PUDER
Koostisosad
* 3 dl eelröstitud jämedaid kaerahelbeid (võib ka ise röstida)
* 3 dl piima
* 1 spl linaseemneid
* 2 spl päevalilleseemneid
* veidi soola
* suhkrut maitse järgi
* tükike võid
Erinevate lisanditega saab muuta pudru igal nädalapäeval uueks.
Valmistamine
Kata helbed õhtul täielikult sooja puhta veega- soovitatavalt klaasnõus. Võib lisada 1 kl vee kohta 1 spl sidrunimahla, keefiri või maitsestamata jogurtit. Leota helbeid 8-12 tundi. Leotamise tulemusel helbed fermenteeruvad ja organism saab seal leiduvad vitamiinid ja mineraalained paremini kätte.
Hommikul kalla kaerahelbed koos veega potti. Lisa piim ja seemned. Keeda putru 3 minutit. Lisa sool, suhkur ja soovi korral või.
Serveeri erinevate lisanditega näiteks:
Esmaspäev- marjade ja pähklitega
Teisipäev- õuna-kaneeli lisandiga
Kolmapäev- marjade ja puuviljadega
Neljapäev- jogurti ja marjadega
Reede- moosiga.
Pudru kõrvale sobib juua smuutit, mille võib teha kodustest marjadest ja puuviljadest.
Meie smuuti valmis banaanist, pirnist, mustsõstardest ja maasikatest.