Ehte hommikusöök – Ehte Humanitaargümnaasium

Kõigepealt uurisime teooriat – tutvusime toidupüramiidiga, selgitasime välja milliseid toiduaineid võiks süüa rohkem, milliseid vähem. Arutasime, milline peab olema mitmekesine toit.
Leidsime paar huvitavat hommikusöögi retsepti, proovisime need ära. Maitsesime ning valisime konkursitoidud.
See kord valisime hommikusöögiks omleti ja smuuti. Valmistamise käigus tegime fotosid ning saime aru, et oluline on osata ka toitu esitleda, mitte ainult maitsvalt valmistada. Sest just pildi järgi me tihtipeale otsustame, kas tahaksime seda üldse proovida või mitte.

Omlett singi- ja maitserohelisega

Koostisosad

Omlett singi- ja maitserohelisega
4 muna
2 sl piima
90 g kanasinki
100 – 150 g eesti juustu
1/2 paprikat
rohelist sibulat, peterselli, tilli
soola ja musta pipart maitse järgi
½ sl võid.

Smuuti jõhvikatega
1 banaan
60 g jõhvikaid
1 klaas apelsinimahla
1 sl suhkrut
kaneeli.

Valmistamine

Riivi juust, tükelda veidi paprikat, haki roheline sibul, petersell, till.
Klopi munad ning lisa piim, soola ja pipart. Klopi ühtlaseks. Lisa maitseroheline ja sega uuesti läbi.
Pane pann pliidile, lisa võid ja kuumuta. Vala pannile ½ portsioni munasegu. Kui ühelt poolt on praetud, keera ettevaatlikul omlett ümber ja prae ka teiselt poolt. Nii prae ka teine ½ portsioni.
Laota omlett lõikelauale, piusta pealeriivitud juustu, singi- ja paprikatükid.
Keera rulli.
Lõika rull ettevaatllkult noaga portsionideks.

Koori ja tükelda banaan, pese jõhvikad.
Lisa kõik koostisosad (banaan, jõhvikad, suhkur ja kaneel blenderisse ja sega umbes 0,5 minutit.
Lisa 1 klaas apelsinimahla ja sega veel 0,5 minutit. Kaunistada võib piparmündilehega.

2 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here