Hommiku delikatess – Kuressaare Gümnaasium

Valmistasime omleti riccota kohupiimaga, guacamole ning kiivi- banaani- kurgismuuti keefiriga.
Koos oli tore kokata ning söök maitses hästi.
Saime teada, et:
*laimi- või sidrunimahla lisamine aeglustab avokaadopüree tumenemist
*tervislikuks toitumiseks on menüüd vaja tasakaalustada
*mida mitmekesisem on toiduainete valik sinu menüüs, seda rohkem saad vajalikke toitaineid

Hommiku delikatess

Koostisosad

SMUUTI
Keefirit või maitsestamata jogurtit
2 küpset banaani
1 kiivi
Tükk värsket kurki (kurgi kogus oleneb sellest kas soovite rohkem kurgi või banaani maitset smuutile. Samuti võib kurgi enne ära koorida, aga sobib ka koos koorega.)

Soovi korral ka:
hakitud tomatit
hakitud (punast) sibulat
hakitud tšillikauna
värsket koriandrit

RICCOTTA KOHUPIIMA OMLETT

2 muna
2 sl ricotta kohupiima
2 sl vett
2 sl piima
soola, pipart
3-4 juustuviilu (täidisesse)

QUACAMOLE

4 küpset avokaadot
1 laimi mahl
2-4 küüslauguküünt
soola ja musta pipart

Valmistamine

Suru avokaadod kahvliga katki, lisa laimimahl ja purustatud küüslauk. Soovi korral lisa ka hakitud tomatit, sibulat vms. Maitsesta soola ja pipraga.

Pane kõik komponendid kaussi, lisa maitseks soola ja pipart ning vahusta vispliga kogu segu korralikult segamini. Seejärel kuumuta pannil pisut õli ning vala segu pannile küpsema. Alanda kuumus keskmise temperatuurini (või pisut isegi madalamale). Kui pannil munasegu äärtest küpsema hakkab, siis lükka lusikaga servasid panni keskele, et vedelamad kohad jällegi äärtesse valguks – nii küpseb omlett ühtlaselt. Laota ühele omletipoolele juustuviilud, tõsta üks omletipool teisele ning serveeri koheselt meelepäraste lisanditega!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here