Hõrgutav punavalge kalarull – Holstre Kool
Õrna lihaga kalatoidud peaksid meie toidulaual olema mitu korda nädalas, sest need on suurepärased valguallikad, rikastavad meie menüüd oomega-3-rasvhapetega, samuti fosfori, tsingi, magneesiumi, seleeni, kaltsiumi ja rauaga ning lisaks valmivad kiiresti. Igati tervislik toit!
Koostisosad
Kalarullid
1,9 kg forellifileed
600 g kohafileed
Sidrunipipart
Tilli
Kastmeks kasutada küpsetamisel tekkinud kalaleent.
Kartuli-kaalikapuder
2 kg kartuleid
1 kg kaalikat
2 dl piima
50 g võid
Soola
Salat
Punane paprika
Kollane paprika
Oranž paprika
Värske kurk
Redised
Hiina kapsas
Oliivõli
Pipar
sool
Valmistamine
1. Puhasta kalafileed soomustest.
2. Lõika kohafileest õhukesed viilud.
3. Laota forellifileed lauale ja jaota peale õhukesteks viiludeks lõigatud koha. Maitsesta sidrunipipraga.
Puista peale värsket hakitud tilli ja keera rulli.
4. Pane kalarullid fooliumisse ja küpseta 190kraadises ahjus 20-25 minutit.
5. Pese, koori, tükelda ja keeda kartulid ja kaalikad.
6. Vajuta katki kartulid ja kaalikad ning lisa kuumutatud piim, või ja sool.
7. Klopi puder vahule.
8. Haki köögiviljad, lisa oliivõli, soola, pipart. Sega.
Kes varem õpilastest ei olnud kalaga sõber, siis nemad tegid just täna oma esimesed sammud sellel teel. Ja need sammud olid päris pikad.