Rukkileivas praetud räimefileed poseeritud vutimunadega salatipadjal ja kartulikoorikus lõhefilee köögiviljade ja spinati-juustukastmega – Heimtali Põhikool

Räimefilee - Heimtali Põhikool
rimi retsepti meistriklass logo

Rukkileivas praetud räimefileed poseeritud vutimunadega salatipadjal ja kartulikoorikus lõhefilee köögiviljade ja spinati-juustukastmega – Heimtali Põhikool

Ülesanne oli väljakutsete rohke, kuna kala ei ole õpilaste meelisroog. Siiski suutsime välja töötada põneva retsepti, et kalaroad oleksid maitseküllased ja erilised.

Rukkileivas praetud räimefileed pošeeritud vutimunadega salatipadjal

Eelroog koosneb 4 komponendist: rukkileivaga praetud räimerullid, poseeritud vutimunad, salatisegu salatikastmega ning majonees. Retsept on koostatud 4-inimesele.

Koostisosad

Rukkileivas räimerullid:
12 räime
Soola, sidrunipipart
Veidi tilli
Riivleiba
1 muna

Pošeeritud vutimunad
8 vutimuna
Soola, pipart
1tl äädikat

Toorsalat
1 karp salatisegu
Veidi heledat balsamicot v mõnda läbipaistvat salatikastet (vinigretkaste)

Majonees
1 munakollane
1tl Dijoni sinepit
1tl valge veini äädikat sega saumiksriga.
Lisa peene nirena 100ml oliivõli, samal ajal vahustades.
Maitsesta kuni 1sl sidrunimahla, soola ja pipraga.

Valmistamine

Rukkileivas räimerullid:
Puhasta ja fileeri räimed. Haki till. Maitsesta soola, sidrunipipra ja hakitud tilliga. Klopi lahti muna, maitsesta soola ja sidrunipipraga. Keera räimefilee rulli, kasta lahtiklopitud muna sisse ning paneeri riivleivas.

Pošeeritud vutimunad:
Pane keema u 1 liiter vett, lisa sellel 1tl äädikat. Kui vesi keeb, lisa sinna ükshaaval lahtilöödud vutimuna (kooreta), eelnevalt tekitades lusikaotsaga veekeeris potti. Keeda u 2 minutit. Tõsta vahukulbiga välja.

Toorsalat:
Pese salat ning maitsesta salatilehed vinigretkastmega.

Kartulikoorikus lõhefilee köögiviljade ja spinati-juustukastmega

Roog koosneb kolmest komponendist: lõhe kartulikoorikus, spargel ning glaseeritud porgandi-pastinaagi-paprikasegust. Retsept on koostatud 4-inimesele.

Koostisosad

Lõhefilee kartulikoorikus
500g lõhefileed
400g kartult
200g riivjuustu
1 muna
nisujahu
Soola, apelsinipipart, tilli

Köögiviljalisandid
12 sparglivõrset
2 porgandit
2 pastinaaki
1 paprika
Võid, soola, pipart

Valmistamine

Lõhefilee kartulikoorikus:
Eemalda fileelt nahk. Lõika filee portsjoniteks ja maitsesta soola, apelsinipipra ja hakitud tilliga. Riivi kartul. Sega kartul muna ja riivjuustuga, maitsesta soolaga. Paneeri kalafilee esmalt jahus ning seejärel mätsi fileele ümber riivitud kartuli mass. Prae kalafileed rohkemas õlis kuldseks, vajadusel järelküpseta ahjus.

Köögiviljalisandid:
Keeda spargel soolaga maitsestatud vees 1-2 minutit. Võta välja ja jahuta kiirelt külmas vees. Haki porgand, pastinaak ja paprika õhukesteks ribadeks. Sulata pannil või ning kuumuta ribastatud köögivilju nende valmimiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta köögiviljad pannilt, ning prae sellel ka sparglivõrsed.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here