Kalapäev Muraste Koolis – Muraste Kool

Muraste Kool
rimi retsepti meistriklass logo

Kalapäev Muraste Koolis – Muraste Kool

Meie õppisime selle töö käigus seda, et ühest kalast saab valmistada mitut erinevat rooga. Kala pead, kõhuääri, saba ja selgrooga ei pea puhastades alati ära viskama või kassile andma. Sellest valmib rammus kalapuljong, millest saab maitsva supi. Kuna lastele maitsevad püreesupid, tegime seekord niimoodi. Lisaks teavad lapsed, et kala söömine on vajalik ja väga kasulik, sest see sisaldab meile vajalikke omega rasvhappeid.

Meie valmistame ühest forellist kaks maitsvat kalarooga:
1) Koorese püreesupi forelli ja krevettidega
ning
2)Apelsinised ahjuforelli seibid wokitud köögiviljadega.

Koorene püreesupp forelli ja krevettidega

Koostisosad

Kala pea, saba ja kõhuääred
Sibul, porgand, loorberi lehed,
must terapipar ja sool
kooritud krevette
vutimune
rohelist sibulat

Valmistamine

Keeda kalast puljong, aegajalt vahtu riisudes. Tõsta tulelt ja kurna puljong läbi sõela. Puhasta jahtunud kala ja pane ilusam liha kõrvale, selle saad hiljem supi peale asetada. Lase puljong uuesti keema tõusta. Lisa sinna porgand, kartul, nuikapsas ja sibul. Kui köögiviljad on pehmeks keenud, püreesta nuimikseriga. Pane uuesti pliidile ja lisa kohvikoor. Juhul kui supp tundub liiga vedel, saab seda vajadusel paksendada jahuseguga või sulatatud juustuga. (Meie seda ei teinud). Kui supp on valmis, kaunista supitaldrik kooritud krevettide, forelli liha, rohelise sibula ja vutiumadega.

Apelsinised ahjuforelli seibid wokitud köögiviljadega

Koostisosad

Ahjuforelli jaoks läheb vaja:
Kalast lõigatud seibe
Apelsini
Soola ja musta pipart

Wokitud köögiviljade jaoks läheb vaja:
Porgandeid
Pastinaaki
Nuikapsast
Paprikat
Sibulat
Küüslauku
Soola ja musta pipart
Praadimiseks võid ja oliivõli

Valmistamine

Lõika apelsin viiludeks ja pane iga forellitükk ühe apelsiniviilu peale ahjuplaadile.
Pigista apelsini mahla kala seibidele, seejärel maitsesta soola ja musta pipraga.
Küpseta ahjus 200` c juures umbes 15 minutit.

Puhasta köögiviljad ja lõika ribadeks. Sulata wok-pannil või ja lisa oliivõli. Voki kõik köögiviljad, kuni need on õrnalt krõmpsud. Köögiviljade kõrvale sobib ka keedetud riis. Meie kasutasime Basmati riisi, sellest oli hea kausiga ümmargused pallid vormida.
Meie klassi lastele maitsesid püreesupp ja ahjuforell suurepäraselt.
Toredat katsetamist ka teile!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here