Krabi Kooli kalaparv – Krabi Kool

Krabi Kool
rimi retsepti meistriklass logo

Krabi Kooli kalaparv – Krabi Kool

Otsustasime, et kalast valmistame midagi lihtsat ja toredat, teeme midagi natuke näksimiseks ja siis midagi toekamat ka. Igale lapsele meeldib suhu pista tikuvõileiba või näksilaevukest ja pitsast ei ütle meie majas ka keegi kunagi ära. Nii meiekolmest kalast koosnev söögikorra kalaparv valmis sai – tuunikala, kilu ja heeringas.
Tikuvõileibade ja laevukeste tegemine oli paras pusimine, nagu oleks LEGO-dega mänginud. 🙂 Nalja kui palju!
Aga muidu – koos tehes on oluline teada, et kes mida ja millal teeb, mis järjekorras tuleb koostisained kokku segada ja kuidas kogu kupatusele lõplik nägu anda. Asja juurde käib alati natuke vaidlemist, segadust ja lõpuks kokkuleppeid. Ja muidugi koristamist! 🙂
Päris mitu ahaa!-elamust saime ka! Ei teadnud meist keegi, et enne keetmist tuleks munad ära pesta, et need pahadest bakteritest puhtaks saaksid. Nüüd teame!
Isetehtud söögi söömine on aga ikka ja alati nagu üks suur pidu!

“Krabi Kooli kalaparv” – tuunikala, kilu ja heeringas
Kõik retseptid on arvestusega neljale

TUUNIKALA TORTILJA-PITSA

Koostisosad

4 tortiljat
1.5 dl tomatikastet
4 tomatit
185 g purk õliga tuunikalakonservi
1 sl pitsamaitseainet
150 g juustu

Valmistamine

Tõsta tortiljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda kergelt õliga.
Määri peale tomatikaste, sea viilutatud tomatid ja nõrutatud tuunikala.
Riputa peale pitsamaitseainet, soovi korral pisut soola ja pipart ka.
Riivi juust, lisa pitsale ja pane ahju.

Küpseta 250-kraadises ahjus 7-10 minutit.

SUUPISTED HEERINGASALATIGA

Koostisosad

2 muna
200 g heeringafileed
0.5 dl hapukoort
2 dl kõva juustu
2 sl majoneesi
2 marineeritud kurki
soola ja pipart
4 viilu musta leiba või pool pakki krõbedaid leivakoorukesi
hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

Keeda munad.
Riivi juust peene riiviga
Haki keedetud muna, kurk ja heeringas väikesteks tükkideks.
Sega hapukoore, riivitud juustu ja soola-pipraga.
Jaota salat leibadele, kaunista rohelise sibulaga.

TIKUVÕILEIVAD MUNAVÕI JA KILUGA

Koostisosad

100 g toasooja võid
4 muna
1 spl majoneesi
soola
till
rohelist sibulat
6 viilu musta kandilist leiba
1 karp võrtsikile fileesid
1 värske kurk
Võieivatikud

Valmistamine

Keeda munad
Haki need ühekaupa kahvliga taldrikul.
Sega pehme või, hakitud munad ja hakitud maitserohelisega. Maitsesta soolaga ja klopi puulusikaga ühtlaseks. võib lisada ka lusikatäie majoneesi.
Lõika kurk viiludeks, jaga neljaks sektoriks.
Lõika leivaviilult koorik ja jaga neljaks. Tõsta leivale teeluskaga munavõid. Torka võileivatiku otsa neljandik kurgiviilust ja kilufilee ning kinnita võileivaruudukese otsa. Peale riputa hakitud maitserohelist.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here