Vahepalaks mõtlesime teha müslibatooni, sest see on väga maitsev ja annab palju energiat. Batooni on lihtne valmistada ning hea kaasa võtt. Ja kui nälg näpistab, siis on see mõnus amps, mida lihtsal trenni või muusikakooli vahepeal põske pista.
Kevadlille müsli
Koostisosad
2 dl kaerahelbeid
1 dl rukkihelbeid
kaneeli ja mett maitse järgi
kuivatatud aprikoosi, ploome ja jõhvikaid
päevalille-, kõrvitsa- ja seesamiseemneid
0,5 dl kondenspiima
Valmistamine
Röstime kaera- ja rukkihelbed kaneeli ja meega. Hakime kuivatatud aprikoosid, ploomid, jõhvikad ja seemned väikesteks tükkideks. Lõpuks tuleb kõik koostisosad kokku segada ning väikesed pätsikesed ahju pista. Küpsetame keskmisel kuumusel u 5 minutit. Pärast ahjust välja võtmist peab söömisega veidi ootama, sest müslibatoonid on muidu liiga pehmed.