Kevadlille müsli – Jõhvi Põhikool

Vahepalaks mõtlesime teha müslibatooni, sest see on väga maitsev ja annab palju energiat. Batooni on lihtne valmistada ning hea kaasa võtt. Ja kui nälg näpistab, siis on see mõnus amps, mida lihtsal trenni või muusikakooli vahepeal põske pista.

Kevadlille müsli

Koostisosad

2 dl kaerahelbeid
1 dl rukkihelbeid
kaneeli ja mett maitse järgi
kuivatatud aprikoosi, ploome ja jõhvikaid
päevalille-, kõrvitsa- ja seesamiseemneid
0,5 dl kondenspiima

Valmistamine

Röstime kaera- ja rukkihelbed kaneeli ja meega. Hakime kuivatatud aprikoosid, ploomid, jõhvikad ja seemned väikesteks tükkideks. Lõpuks tuleb kõik koostisosad kokku segada ning väikesed pätsikesed ahju pista. Küpsetame keskmisel kuumusel u 5 minutit. Pärast ahjust välja võtmist peab söömisega veidi ootama, sest müslibatoonid on muidu liiga pehmed.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here