Kiire ning korralik keretäis – KIISAPITSA – Kihnu Kool
Jälle kevad käes ja meri lahti! Kalurid saavad paadid vette lasta ja võrgud merre kasta. Kui kalaõnn naeratab, tulevad ka suured saagid, kui ei naerata, tulevad vähe väiksemad. Aga olgu mis tahes, ilma kiisapojata ikka koju ei tulda.
Õnnestus ka meie kokandusringil peotäis kiisafileed kalurilt välja nuruda. Aga mis sellest piskust teha, ainult sellest kalast kõva keretäit ei saa, oli meile kohe selge. Ja kered olid päeva lõpus meie ringirahval juba üsna õõnsad. Tuli kiirelt tegutseda ja nii sündiski meie kiire ja korralik keretäüs – KIISAPITSA.
Koostisosad
Vaja läheb:
peotäis kiisafileed
üks keskmine sibul
taluvõid sibula ja kala praadimiseks
paar lusikatäit majoneesi
salatijuustu kuubikuid õlis koos mõne oliiviga
kamaluga riivitud eesti juustu
kuivatatud basiilikut
täistera tortilla
Valmistamine
Sulata või pannil, lisa tükeldatud sibul, kiisafilee ribad ja prae kergelt läbi. Määri majonees tortillapõhjale, laota sinna ka praetud kala, juustukuubikud ja kõige peale ohtralt riivjuustu. Pista pitsa ahju ja küpseta kuni juust on sulanud.