Kuidas kaks kartulit Kihnus kohtusid – Kihnu Kool
Kui lapsed kuulsid ülesande märksõna bataat, siis üllatus, üllatus, kellelegi ei pidanud enam selgitama millega tegu. Esimesena meenusid paljudele bataadifriikad. Ega me muidugi ei tahtnud seda kõige lihtsamat teed minna, ülesanne tuli teha ka põnevaks väljakutseks. Oleme ausad, laste maitsemeeled on paljuski erinevad ja kokkuleppe saavutamine, et mida siis ikkagi teha ja mida on valmis ka kõik maitsma, võttis omajagu ajast. Kartulivorm! See toit on vast kõikide laste lemmikute seast. Ja tõesti tundus huvitav kuidas siis üks Lõuna-Ameerikas pärit tegelane kohtub omase Kihnus kasvanud kartuliga.
Koostisosad
1 suur maguskartul
5 keskmist kihnu kartulit
200g suitsupeekonit
5 spl. majoneesi
1 klaas piima
4 muna
hakitud tilli, peterselli, soola, pipart, hapukoort
Valmistamine
Määri ahjuvorm võiga, lao kihiti bataat, peekon ja kartul raputades iga bataadi ja kartuli kihile soola. jätka tegevust kuni kõik kraam on vormi laotud. Küpseta umbes 20 minutit kuumusel 220 kraadi. Klopi munad. lisa majonees ja piim ning sega läbi. Maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Vala saadud segu vormi kartulite peale ning küpseta veel 20 minutit. Serveeri hakitud tilli ja hapukoorega.