Bataadiküpsised – tervislik vahepala – Avatud Kool

Bataadiküpsised Avatud Kool

Bataadiküpsised – tervislik vahepala – Avatud Kool

Koostisosad

250 ml nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
3 spl võid
250 ml bataadipüreed
Soovi korral pähklipuru, kookoshelbeid, riivjuustu.

Valmistamine

Koori ja tükelda bataat (selle koguse saamiseks kulub u pool suuremast bataadist), pane see hetkeks vähese veega keema. Samal ajal sega jahu, küpsetuspulber ja sool võiga. Lisa püreestatud bataat taignale. Soovi korral ka mõni lisand. Nüüd rulli taigen lahti, lõika küpsised ja torka kahvliga taignasse augud.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit.
Kõige paremini maitsevad need küpsised täielikult jahtununa.

Bataat oli väga üllatuslik ja põnev tooraine! Meie kokandusringi õpilastest umbes pooled olid varem bataati söönud. Vaatasime, milline näeb bataat välja poes, kuidas maitseb toorelt ja kuidas keedetult. Lastele pakkus see väga suurt lõbu! Eranditult kõik olid väga uudishimulikud ja valmis proovima isegi siis, kui kunagi varem bataati söönud ei olnud. Lisaks saime nende küpsiste valmistamise juures õppida uue töövahendiga töötamist: püreestamiseks kasutasime esmakordselt saumikserit.
Küpsiseid valmistades said lapsed kasutada loovust ja isiklikke eelistusi. Põhiretsepti võis iga laps just enda maitseelistusele vastavalt arendada. Kasutati mooniseemneid, mandlilaaste, kookoshelbeid ja riivjuustu. Üllatuslikult ei hääletatud kõige maitsvamaks magusaid küpsiseid vaid eelistati hoopis juustuga tehtud soolaseid küpsiseid.
Ühiselt leidsime, et need küpsised sobivad hästi näiteks vahepalaks.
Suure ootusärevusega asume järgmise ülesande kallale!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here