KURÕLAUGU NAETID – Kihnu Kool

Päike käib juba kõrgelt ja kevad murrab suure hooga loodusesse ja kõigi südametesse. Vägisi tahaks koolitundides istumise asemel minna hoopis randa vaatma kas jää teeb juba minekut ja äkki on pankade vahel ka hülgeid näha.
Sellest igatsusest tekkis meil mõte seda kõike oma töös edasi anda ja kuna oli ka üks ilus hülgekujuline küpsisevorm varnast võtta, tegime plaani teoks.
Retsepti koostamisel arutasime kuidas oleks üks hülgeküpsis ka tervislik ja kevadine. Mõtted rändasid koduste sirelipõõsaste alla, kus kevadel tärkavad vitamiinipommid-murulaugud ja kõigil on keldrid täis sügisest varutud porgandeid. Et meie vahepala sai omale nimeks KURÕLAUGU NAeTID, siis see tähendab meie koduses keeles MURULAUGU HÜLGEID.

KURÕLAUGU NAETID

Koostisosad

100 g. võid
2 muna
1 riivitud porgand
2 spl. toorjuustu
250 g. kaerajahu
näpuotsaga soola
pisike punt hakitud murulauku

Valmistamine

Sulata või, lisa jahtunud võile lahtiklopitud munad, toorjuust ja ülejäänud kraam.
Sõtku tugevaks taignaks ja rulli jahusele lauale lahti. Vormi taignast meelepärase kujuga
küpsised. Määri pealt munaga ja raputa peale seemneid, pähkleid, juustu või mida iganes.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here