Lõhe ja ta sõbrad kahte moodi kastmes – Melliste Algkool-Lasteaed
„Kui kalaroog, siis teeme lõhet,” kõlas Melliste Algkooli 5. klassi õpilaste üksmeelne otsus. Otsisme internetist retsepte, kohandasime neid vastavalt oma võimalustele ja asusime tegutsema. Hanna-Liisa, Getter ja Stevel valmistasid lihtsa vaevaga maitsva lõheroa, mis kadus vaagnalt ilma liialdamata loetud minutitega. Õppetund meile: kui tahad, et kala kõigile sõpradele jätkuks, pead lihtsalt rohkem kala küpsetama.
Koostisosad
1 suurem lõhefilee, lõika see keskelt pooleks.
Variant 1
natuke soola, pipart
0,5 sidruni mahl
1/2 karpi Merevaigu juustu
Variant 2
Maitsesta lõhe teriyaki kastmega.
Serveerimiseks salatit, kirsstomateid, minipaprikaid jms ning nacho-krõpse ja salsakastet.
Valmistamine
Variant 1
Raputa lõhefileele natuke soola, pigista kalale sidrunimahl ja kata kala Merevaigu juustuga.
Variant 2
Paki maitsestatud lõhefileed fooliumisse ja küpseta ahjus 170 °C juures umbes 40 minutit.
Serveeri koos rohelise salati, tomatite, nacho-krõpsude ja salsakastmega.