Värvilised silgurulli ampsud – Loksa Gümnaasium

Loksa Gümnaasium
rimi retsepti meistriklass logo

Värvilised silgurulli ampsud – Loksa Gümnaasium

Meie värviliste silgurullide lugu sai alguse sellest, et meie emakeeleõpetaja Urve ostis kohaliku kaluri käest räimed, mis olid püütud meie oma kodukandi Eru lahest ja valmistas nendest imemaitsvad silgurullid. Kuna meil oli kodundusringis parajasti käsil erinevate kalaampsude valmistamine, siis palusime, et ta lubaks meile oma silgurullid võistlustöö tarvis ning tema lahkel loal leidsid silgurullid koheselt rakendust. Tegime nendest värvilisi silgurulliampse.

Koostisosad

Vaja läheb:
Peedikreemi
200 g keedetud riivitud peeti
100 g kodujuustu
1 küüslauguküüs
näpuotsatäis soola

Hernekreemi
100 rohelisi herneid (võid kasutada külmutatud herneid)
2 sl toorjuustu tilli ja kurgiga
1 spl mädarõigast
veidi soola

Munakreemi
2 keedetud muna
100 g võid
natuke soola

1 viilutatud must rukkileib
1 karp õpetaja Urve silgurulle

Valmistamine

Valmista määrded. Peedikreemiks mikserda kõik koostiosad köögikombainis ühtlaseks kreemiks. Hernekreem ja munakreem valmista samamoodi.
Lõika leivaviiludest vormigavälja ümmargused rõngad. Kata leivarõngad erinevate määretega, kõige peale aseta silgurull, kinnita silgurull tikuga.

Silgurullid on valmistatud järgmiselt:
Puhasta 1 kg räimi, eemalda pead, sabad. Valmista marinaad-1 liiter vett, 3 spl soola, 3 spl suhkrut ja 3 spl äädikat. Pista räimed marinaadi sisse , hoia neid seal 1-2 ööpäeva. Võta räimed marinaadist välja, eemalda selgroog, keera räimed rulli, aseta kihiti karpi, lisa iga kihi vahele mugulsibulat ja tilli, kõige peale vala 3 spl toiduõli. Lase veel külmkapist ühe öö seista ja silgurullid ongi valmis.

Lisaks silgurulliampsudele valmistasime märtsikuus veel
Lõhekompsukesi:
Ülepanni pannkookide sisse panime paar lusikatäit värsket salatit külmsuitsulõhega ja sidusime pannkoogid rohelise sibulaga väikeseks kompsuks.
Lõhekukleid:
Lehttaignast küpsetasime torbikud ehk volovanid ja täisime need toorjuustu ja kuumsuitsulõhe kreemiga. Väike lehttaigna katus peale ning kuna välimuselt sarnanesid nad vastlakuklitele, siis ristisime need lõhekukliteks.

Tore oli jälle koos kokata ja vahva oli see, et saime ka oma õpetajad konkursile kaasa haarata. Eriti tublid olid nad ampsude degusteerimise osas.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here