Lõhekotletid suvikõrvitsaga – Are Avatud Noortekeskuse kokandusring
Valisime selle retsepti, kuna see toit valmib kiirelt ning on maitsev. Õppisime, et kala on meie tervisele väga kasulik, kuna me saame sealt palju eluks vajalikke vitamiine ning mineraalaineid. Kala tuleks süüa paar korda nädalas, sest kalast saab kehale väga vajalikke Oomega-3-rasvhappeid. Lisaks leiab kalast ka A-, E-, B1-, B6-, B12- ja D-vitamiini ning mineraalaineid, nt kaaliumit, kaltsiumit, fosforit, seleeni ja joodi.
Koostisosad
600g lõhefileed
200g suvikõrvitsat
1 dl riivsaia
3 muna
natuke hakitud sibulat
kreeka jogurt
murulauk
till
sool
pipar
Valmistamine
Haki lõhefilee väikesteks kuubikuteks. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja pigista liigne mahl välja. Sega kokku kala, suvikõrvits, peeneks hakitud sibul ja riivsai. Löö hulka munad ja maitsesta segu soola ja pipraga. Sega ettevaatlikult ühtlaseks massiks. lase tainal 10 minutit tõmbuda ja tõsta siis lusikaga parajad portsjonid kuumale pannile. Prae mõlemalt poolt 1-2 minutit, kuni kotletid on kuldsed. Serveeri kreeka jogurtiga, millesse on segatud natuke murulauku ja tilli ning maitsestatud soolaga.