Maasikate ja mustikatega bataadikook – Holstre Kool
Kõigepealt otsisime internetist bataadi kohta infot. Seejärel uurisime, milliseid toite sellest valmistatakse. Küsitlesime õpetajaid, lapsevanemaid, sõpru ning lugesime internetist. Meie tähelepanu keskendus kahele internetist leitud retseptile. Kohandasime neid vastavalt meie maitse-eelistustele. Tegime nii ahjus küpsetatud täidetud bataati kui ka bataadikooki.
Meile meeldis bataadikook rohkem. See oli nii maitsev! Seejärel küpsetasime veel ühe koogi. Järgmisel päeval said kooki degusteerida kõik kooliõpilased, lasteaialapsed, koolitöötajad ning need lapsevanemad, kes juhtusid koogi maitsmise ajal koolimajja tulema. Nii mõnigi koolilaps nurus teist koogitükki veel…
Uhke tunne oli kuulda kiidusõnu omavalmistatud koogi eest.
Suur aitäh kokandusringi õpetajale abi ja heade soovituste eest.
Koostisosad
Põhi:
2 suurt muna
1 dl tumedat muscovado suhkrut
3 sl mett
100 g sulatatud võid
2 dl odrajahu
2dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
80 g toorjuustu
500 g riivitud bataati
80 g kuivatatud maasikaid (tükeldada)
Kate:
400 g toorjuustu
2 dl vahukoort
2spl suhkrut
Kaunistuseks mustikaid ja riivitud sidrunikoort.
Võib julgelt katsetada ka teiste kuivatatud puuviljadega, rosinate või pähklitega.
Valmistamine
Vahustada munad koos suhkru ja meega. Pidevalt segades lisada juurde sulatatud või ning seejärel kokkusegatud kuivained. Siis segada juurde toorjuust ja viimasena riivitud bataat maasikatükkidega. Tainas panna küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpsetada eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.
Jahtunud kook katta kreemiga ja kaunistada.
Õpilased on rõõmsad, et neil on võimalus osaleda toiduvalmistamise konkursil.