Meite umikunõ süemäaeg – Kihnu Kool

Kui hakkasime oma kokandusringiga plaani pidama, et mis oleks nende arust see kõige parem hommikusöök, siis tuli nagu ühest suust: PANNKOOGID!!! Seda et üks priske pannkook pole teps mitte kõige tervislikum toit, said kõik aru kohemaid. Meie õpetlik ülesanne saigi sellest alguse, et nüüd tuli hakata pannkooke tervislikumaks tuunima. Meie nõupidamisest jooksis läbi kuhjade viisi igasuguseid tervislikke toiduaineid, millede seast tegime valikud mis olid kõigile mokkamööda. Nii sündisidki meil kahte sorti pannkoogid, ühed banaani-avokaado ja teised banaani-peedi. Siis leidsid aga meie kõvad kihnu mehepojad, et mis hommikusöök see on kui pole suutäitki soolast! See lugu lahenes ruttu, kõigi lemmikuks osutus Kihnu leib ja selle peal toretsev räimerull.

BANAANI PEEDI PANNKOOGID JA RÄIMERULLID KIHNU LEIVAL

Koostisosad

Räimerullid

500g räime
0,5 l vett
2spl. soola
2spl. suhkurt
2 spl. äädikat
2spl. toiduõli
1 punane sibul

Banaani-avokaado pannkoogid

2 küpsemat banaani
2 keskmist avokaadot
2 muna
0,3 l keefiiri(petti, jogurtit)
odrajahu
nisujahu
1 tl. soodat
veidi soola

Valmistamine

Pane puhastatud räimed soola, suhkru ja äädikaga üleööks marinaadi. järgmine päev võta välja räime selgroog ja keera räim rulli alustades sabapoolt. Lao rullid kaussi vaheldumisi sibularõngastega ja kalla üle toiduõliga.

Klopi munad vispliga lahti, lisa purustatud banaanid, purustatud avokaado ja vaheldumisi keefir ja soodaga segatud jahud. Taigna paksus tee umbes paksu hapukoore sarnane. Sulata pannil eesti või ja tõsta supilusikaga pannile väikesed koogid. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri oma lemmikmoosiga.

Banaani-peedi pannkookide puhul talita sama retsepti järgi asendades avokaado punase peediga.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here