Mõnusalt banaanine hommikusöök – Kirivere Kool
Taolisi banaanipannkooke olid paljud õpilased ka varem ise kodus teinud, kuid enamjaolt kaera- või nisujahuga. Seekord otsustasime neid teha kookosjahuga, mis andis pannkookidele mõnusa kookose maitse. Meeles peab aga pidama seda, et koogid on üsna kergesti murenevad ja küpsetama peab neid pigem madalamal temperatuuril.
Smuuti juures leidsid mitmed õpilased, et spinati võiks ju välja jätta, sest see rikub kindlasti maitse ära. Tegelikult oli aga hoopiski vastupidi, spinat andis smuutile juurde mingi huvitava maitseomaduse, mida tavalistel puuviljasmuutidel pole.
Video link: https://photos.app.goo.gl/Gv67k14uAeHSk4h9A
Koostisosad
Lihtsad banaanipannkoogid
5 küpset banaani
5 spl kookosjahu või täistera kaerajahu
5 muna
kaneeli ja soola
Spinati-banaani-maasika smuutiretsept
3 peotäit spinatit
3 klaasi (külmutatud) maasikaid
3 keskmist banaani
3 keskmist õuna
3 klaasi vett
Valmistamine
Lihtsad banaanipannkoogid
Purusta banaanid kahvliga, sega kookosjahu ja munadega. Lisa kaneeli ja pisut soola.
Kuumuta pann, lisa veidi õli ning tõsta supilusikaga pannile väikesed pannkoogid, küpseta kuni koogid on mõlemalt poolt kuldsed. Keera kooke ettevaatlikult, sest need on kergelt murenevad.
Serveeri marjade või moosiga.
Spinati-banaani-maasika smuutiretsept
Koori ja puhasta õunad. Lisa kõik koostisosad blenderisse ja blenderda umbes 1 minut.
Vala smuuti klaasidesse ja serveeri kohe.