Pähklised batoonikesed – Valtu Põhikool

Vahepalad on väga hea viis, kuidas näiteks lõuna ja õhtusöögi vahelisel ajal nälga kustutada. Batoonides olevad pähklid on väga mineraalirohked. Rosinates on vähe rasva ja need on energiarohked. Täistera neljaviljahelvestes on palju kiudaineid, mis hoiavad kõhu täis. Maasikad, rosinad ja batoonid sobivad hästi pisikesse karpi, mis mahub väga hästi trenni-, kooli- või käekotti

Pähklised batoonikesed

Koostisosad

2 dl Täistera neljaviljahelbeid
2 spl Mett
200 g pähklisegu, kus sees on metspähkel, maapähkel, kuivatatud jõhvikad ja kuivatatud banaan
50 g Rosinaid
100 g Piimašokolaadi
Kaunistuseks:
100 g Piimašokolaadi
Värskeid maasikaid

Valmistamine

Keera ahi 180°C peale. Pane täistera neljaviljahelbed, pähklisegu ja rosinad köögikombaini ning peenesta kuni segu on enam-vähem ühtlane. Kalla segu kaussi ja sega see meega. Tükelda šokolaad, lisa see segule ja sega ühtlaselt. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga. Kalla segu plaadile ning tambi see lusikaga 1 cm paksuseks tugevaks lamedaks ristkülikuks. Pane segu 20 minutiks ahju. Sulata ülejäänud šokolaad vesivannil ja tükelda maasikad. Võta segu ahjust välja, lase sel jahtuda ja lõika see batoonikesteks. Kata vedela šokolaadiga ja pane kaunistuseks kõrvale maasikad.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here