Kananagitsad ja tatrahelbeküpsised – Saue Gümnaasium

Retsept läks kodudesse ning lapsed lubasid kindlasti ka kodus neid teha, kuna tegemine oli seekord imelihtne ja teostatav igale vanusele 🙂

Taaskord arutasid lapsed kõigepealt kodudes erinevaid ideid ning siis koos klassis. Koos valisime seekord välja „Kananagitsad parmesaniga ja dipikastmega“ ning „Tatrahelbeküpsised“

Osa kananagitsaid paneerisime ka vaid purustatud popcorniga, et oleks gluteenivaba, kuna meil on klassis ka õpilasi, kes eelistavad gluteenivabu toite.

Kananagitsad ja tatrahelbeküpsised

Koostisosad

“Kananagitsad Parmesaniga”

kana kintsuliha
2 muna
1 dl nisujahu(meie proovisime ka purustatud popcorniga)
1 dl riivsaia
2 dl riivitud Parmesani
soola,pipart

“Tatrahelbeküpsised”

165 g tatrahelbeid
90 g fariinsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
100 g sulatatud võid
1 dl rosinaid ja hakitud kuivatatud tatleid.

Valmistamine

Juurde tegime ka dipikastme hapukoorest ja Herbamare soolast

Kanafilee lõigata ribadeks.Muna kloppida väikses kausis lahti,maitsestada soola,pipraga.
Teises kausis segada riivitud Parmesan ja riivsai ning kolmandasse kaussi panna jahu.
Paneerida kanaribasid jahus,siis munas ja lõpuks Parmesani-riivsaia segus.Paneeritud
ribad küpsetada ahjus 200 c juures kuldseks ja krõbedaks.

Segada tatrahelbed,fariinsuhkur ja küpsetuspulber.Lisada munad ja sulavõi,segada.
Lisada hakitud rosinad. maitseks erinevaid lisandeid,näiteks võib ka hakitud pähkleid lisada. Küpsetada ahjus 200 c juures u. 5 min.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here