Rohelised banaani-spinatisõõrikud – Ülenurme Gümnaasium

Ülenurme Gümnaasium
rimi retsepti meistriklass logo

Rohelised banaani-spinatisõõrikud – Ülenurme Gümnaasium

Meil oli kindel plaan banaanist midagi küpsetada. Tahtsime, et see oleks eriline ja tervislik.

Leidsime ühe muffiniretsepti, mida hakkasime tuunima. Panime suhkru asemel mett. Asendasime osa jahust täisterajahuga. Me ei kasutanud kaunistamisel värvilisi komme, vaid tervislikke marjakrõpse.
Nii sündisidki meie rohelised tervislikud banaani-spinatimuffinid.

Me õppisime, et retsepti saab muuta tervislikumaks, kui asendada või vahetada osad toiduained välja.
Me saime teada, et küpsetamisel tuleb kasutada hästi küpseid banaane.
Me õppisime, et banaan ja spinat sisaldavad erinevaid vitamiine ja annavad energiat.
Huvitav oli see, et osa tainast valmistasime blenderiga.

Koostisosad

0,75 dl vedelat mett
0,5 dl õli
1 dl keefiri
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
1 dl nisujahu
2 dl täisteranisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat

Kaunistamiseks

2 dl tuhksuhkrut
sidrunimahla
marjakrõpse

Valmistamine

Pane spinat, muna, banaanid, mesi, keefir, sool, vanillisuhkur ja õli kannmikserisse.
Mikserda kõik ained püreeks.

Sega kausis tavaline nisujahu, täisterajahu, sooda ja küpsetuspulber.
Vala roheline püree jahu hulka. Sega ühtlseks tainaks.

Määri sõõrikupann võiga. Täida vormid kolmveerandi ulatuses tainaga.
Küpseta 170 kraadi juures 15-20 minutit.

Kui tahad ilusaid rohelisi sõõrikuid, võta need ahjust välja siis, kui sõõrikud on läbi küpsenud, aga ei ole jõudnud veel pruuniks minna.

Glasuuri jaoks lõika sidrun pooleks.
Pressi ühest sidrunipoolikust mahl välja.

Pane tuhksuhkur kaussi.
Lisa vähehaaval sidrunimahla.
Sega kuni saad hapukoorepaksuse glasuuri.

Nirista glasuur jahtunud sõõrikutele.
Kaunista marjakrõpsudega.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here