Spinatirullbiskviit banaanikreemiga, banaanikreem ja banaani-apelsini smuuti – Konguta Kool

Konguta Kool
rimi retsepti meistriklass logo

Spinatirullbiskviit banaanikreemiga, banaanikreem ja banaani-apelsini smuuti – Konguta Kool

Banaanist toiduretsepti leidmine ei olnud lihtne. Banaani sööks lihtsalt niisama 🙂
Sellist soolast toitu, mida me ise banaanist süüa ka tahaks me ei leidnud. Seega jäi valikuks magusad road. Magusa puhul proovisime leida selliseid võimalusi, et suhkrut peaks lisama võimalikult vähe.
Meie peamiseks valikuks sai spinatirullbiskviit banaanikreemiga. Banaanikreemi tegime rohkem, sest seda on mõnus süüa ka lihtsalt magustoiduna. Joogiks tegime banaani-apelsini smuuti.
Retseptid olid lihtsad ning toidud valmisid kiiresti. Seetõttu on need taas head lihtsad lastele valmistada. Lisaks ilusale väljanägemisele olid toidud ka väga maitsvad. Banaan on hea võimalus toitude magusamaks tegemiseks nii, et suhkrut ei peagi lisama.

Koostisosad

SPINATIRULLBISKVIIT BANAANIKREEMIGA
3 muna
1dl suhkrut
100g värsket spinatit
1dl õli
3 spl sidrunimahla
150g riisijahu
1,5tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

BANAANIKREEM
400 ml vahukoort vahustada
2-3 banaani püreestada kahvliga ning lisada tugevaks vahuks vahustatud vahukoorele.
Kui banaanikreem lisada rullbiskviidi vahele, siis võib lisada ka želatiini. Niisama kreemi söömiseks pole želatiini vaja.

Banaanikreemi määrisime rullbiskviidivahele ja lasime rullil külmikus taheneda.

BANAANI-APELSINI SMUUTI
2 apelsini
1 banaan
1dl õunamahla või vett
Blenderdada ja serveerida.

Valmistamine

SPINATIRULLBISKVIIT BANAANIKREEMIGA
Muna ja suhkru vahustasime tugevaks vahuks, lisasime ka natuke soola. Spinati ja õli blenderdasime püreeks. Segasime ettevaatlikult kokku spinati-õli-sidrunimahla segu ja muna-suhkru vahu. Katsime küpsetuspaberi taignaga ja küpsetasime 5-10minutit 200 kraadi juures. Seejärel keerasime biskviidi rulli ja jätsime jahtuma.

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here