Rukki-banaani marjavaht – Kohtla-Järve Järve Gümnaasium
Selle retsepti võlu seisneb valmistamise lihtsuses ja kiiruses ja tervislikkuses kuna pole lisatud suhkrut.
Koostisosad
Retsept 8-le
2 dl täistera rukkijahu
4 dl keeva vett
4 banaani
200-300 g meelepäraseid marju (mustsõstrad, maasikad, vaarikad, mustikad)
1 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks Alma kohupiimakreemi või piima
Valmistamine
-Kalla rukkijahule keev vesi, lase paisuda 5 min.
Tekkinud segu välimusel ära lase end heidutada.
-Lisa külmutatud marjad, mikserda veidi ja lisa banaanilõigud.
-Vahusta kuni on tekkinud mõnus roosa vaht.
-Serveeri kohupiimakreemi, hapukoore või piimaga.
Üllatas see, et magustoit valmis nii kiiresti ja oli tänu banaanidele ka piisavalt magus. Suvel võib seda magustoitu teha ka värsketest marjadest, sel juhul peaks rukkisegul enne marjade lisamist laskma jahtuda.