Peenutsev banaan – Heimtali Põhikool

Heimtali Põhikool

Peenutsev banaan – Heimtali Põhikool

1) Banaani-avokaado- šokolaadikreem (tervislik ilma lisasuhkruta magustoit!)

Koostisosad

magustoidust jagub 4 inimesele
2 banaani
2 avokaadot
0,5-1 laimi mahl
1-2sl šokolaadipulbrit
Kaunistuseks värskeid marju

Valmistamine

Puhasta avokaado ja banaan. Püreesta saumiksriga, lisa laimist välja pressitud mahla maitse järgi ning šokolaadipulber. Kaunista kreem marjadega
NB! Kes soovib magusamat, võib lisada kuivatatud datleid või agaavisiirupit

2) Küpsetatud banaanid rabarberi ja valge šokolaadiga

Koostisosad

Kogused on 1-le inimesele
1-2 banaani
5cm pikkune jupp rabarberit
30g valget šokolaadinööpe
1sl demerera suhkrut
100ml apelsinimahla
Serveerimiseks värskeid marju või vanillikastet

Valmistamine

Puhasta rabarber ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori banaan ja lõika poolest saadik pikuti lahti. Pane banaani avasse ridamisi rabarberiviilud ja šokolaadinööbid. Pane täidetud banaanid äärega vormi, raputa peale demerera suhkrut ja apelsinimahla. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit. Serveeri värskete marjade või vanillikastmega.

3) Banaanisõrnikud

Koostisosad

Kogusest jagub 2-3 inimesele
200 g kohupiima
1 muna
1 banaani
100ml nisujahu (võib asendada riisi-, kaera- või mandlijahuga)
0,5 tl vanillsuhkur
Praadimiseks toiduõli
Serveerimiseks värskeid marju ning agaavi- või vahtrasiirupit.

Valmistamine

Koori banaan ja suru kahvliga puruks. Sega kokku kõik koostisained ja vormi ümarad kotletid. Prae kuumas õlis kuldseks.
Serveeri sõrnikud koos siirupi ja värskete marjadega.

Meile meeldis eriti see, et suhkruvaba toode võib nii maitsev olla.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here