Sealiharoog juustu ja banaaniga – Kiviõli 1. Keskkool

Kiviõli 1. Keskkool

Sealiharoog juustu ja banaaniga – Kiviõli 1. Keskkool

Koostisosad

Sealiharoog juustu ja banaaniga:
400g sealiha
2 spl võid
4 banaani
2 dl vahukoort
külmutatud aedvilju
2 dl riivjuustu
soola, pipart, karrit

Teisel grupil oli teemaks banaanidest pannkoogid:
2 küpset banaani
4 muna
praadimiseks kookosrasva
serveerimiseks külmutatud marju ja kohupiimapastat

Valmistamine

Sealiharoog juustu ja banaaniga:
Liha lõikasime 2 cm pikkusteks kangideks ja praadisime liha kuumal panil võis pruuniks. Maitsestasime soola ja pipraga ning keerasime madalamale kuumusele hauduma Lisasime karri ja kooritud ning tükeldatud banaani. Praadisime umbes minuti ja siis kallasime pannile ka koore ning hautasime umbes 2-3 minutit. Siis ladusime ahjuvormi juurviljad, peale liha-ja banaanisegu ning kõige peale veel riivjuust. Kogu toit läks ahju küpsema umbes 10 minutiks. Samal ajal keetis teine rühm riisi ja maitsestas selle soola ja karriga. Kokku tuli põnev ja erimaitseline roog, kus banaani magusus lihale hoopis erineva meki andis. Juurviljad tegid toidu tervislikumaks ja meie arvates võiks ka kooli sööklas sellist toitu teha.

Teisel grupil oli teemaks banaanidest pannkoogid:
Purustasime blenderis banaani ja lisasime munad. Saadud segu küpsetasime kookoserasvas kuldpruuniks.
Serveerisime pannkoogid külmutatud marjade ja kohupiimaga, mis mõnusat magus-hapukat maitset juurde andsid.
Banaan on selline toit, mis sobib nii soolaseks, magusaks ja ka niisama puuviljana.

Aitäh võimaluse eest kaasa lüüa, tore oli ja õppis palju.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here