Seemnekrõbedik – Varbla Kool

Valmistasime seemnekrõbediku. Selleks kasutasime erinevaid seemneid, kuivatatud marju ja pähkleid. Kuivatatud jõhvikad annavad krõbedikule õnusa hapuka nüansi, maiasmokad võiksid aga valima magusamad marjad ja puuviljad, nt aprikoosid või rosinad.
Krõbedikku on mõnus einekarbiga kooli või sõpradega kohtumisele kaasa võtta.
HOIATUS! Võib tekitada sõltuvust!

Seemnekrõbedik

Koostisosad

100 g rukkijahu
100 g kaerahelbeid
150 – 200 g seemnesegu (seesami-, lina-, kõrvitsa, mooni-, päevalilleseemneid)
50 – 75 g purustatud sarapuu- ja Kreeka pähkleid
50 – 75 g kuivatatud marju ja puuvilju (Goji marju, aprikoose, jõhvikaid)
80 g õli
50 – 75 g mett
näpuotsatäis soola
sooja vett

Valmistamine

• Soojenda praeahi 170°-ni.
• Tükelda aprikoosid väikesteks kuubikuteks.
• Peenesta pähklid.
• Sega kõik koostisained kausis.
• Lisa nii palju vett, et tekiks hapukoore paksune tainas.
• Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja lusika või spaatliga veidi laiali.
• Kata segu teise küpsetuspaberiga ja vajuta kätega ühtlaselt õhukeseks.
• Eemalda pealmine küpsetuspaber ja vajuta noaga murdejooned sisse.
• Küpseta krõbedik kuldpruuniks (umbes 15-20 minutit).
• Murra tükkideks ja naudi!

2 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here