Sõbrapäeva bataadivaagen – Varbla Kool
Bataati polnud keegi meist varem maitsnud, veel vähem sellest ise toitu valmistanud. Kasutasime kogu bataadi ära. Lõikasime ahjus küpsetamiseks südamekujulised viilud ja ülejäägist keetsime püree. Kujundasime sõbrapäevateemalise vaagna, kuhu lisasime krõbedad peekoniviilud. Kaunistasime kirsstomatite ja värske peterselliga. Kastme valmistasime maitsestamata jogurtist. Kõik maitses väga hästi. Teeme kindlasti ka edaspidi bataadiroogasid.
Koostisosad
1 keskmise suurusega bataat
3 spl rapsiõli
1 spl kuivatatud tüümiani
1 spl kuivatatud rosmariini
50 g võid
1 pakk ameerikapärast toorsuitsupeekonit
3 spl maitsestamata jogurtit
kirsstomateid
värsket peterselli
soola, pipart
Valmistamine
- Kuumuta praeahi 200 kraadini
- Koori bataat ja lõika 2 cm paksusteks viiludeks
- Lõika viilud šablooni abil südamekujulisteks tükkideks
- Sega kausis bataadisüdamed, õli, tüümian, rosmariin, sool ja pipar
- Lao bataadiviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta umbes 25 – 30 minutit
- Valmista samal ajal ülejäänud maguskartulist püree.
- Keeda bataaditükid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja suru läbi peene sõela
- Lisa tükike võid ja mikserda läbi
- Prae peekoniviilud krõbedaks ja tõsta köögipaberile
- Valmista maitsetamata jogurtist kaste, lisades soola, pipart ja peeneks hakitud peterselli
- Kujunda vaagen bataadipüreest, -südametest ja peekonist. Lisa kaste. Kaunista kirsstomatite ja peterselliga.