Tervislikud road bataadist – Uhtna Põhikool
Tõime poest paraja portsu bataati. Koorisime, lõikasime tükkideks ja panime soolasesse vette keema. Esimeseks roaks plaanisime püreesuppi. Kui bataat oli pehmeks keenud, lasime veidi jahtuda, püreestasime vähese keeduveega, lisasime paki rõõska koort ja oligi valmis. Kaunistasime supiportsu roheliste lehtedega, et oleks rõõmsam sööma hakata. Täitsa hea tuli! Saime toreda kogemuse, et püreesuppi on väga lihtne valmistada ja see on tervislik.
Teiseks roaks tegime bataadipüreed, keedetud bataat oli juba olemas ja sellelt osalt valasime kogu keeduvee ära, lisasime võid ja püreestasime. Püree kõrvale küpsetasime ahjus krõbedad kanakintsud. Et toit veel tervislikum oleks, tegime salatilehtedest salati. Ka see toit sai tervislik ja maitsev. Jällegi tundus valmistamine küllaltki lihtne, millega meievanused tüdrukud ja miks ka mitte poisid edukalt hakkama saavad. Saime ka kogemuse, et väga ettevaatlik peab olema keeduvee äravalamisel, võib ennast kuuma auruga põletada.
Oli tore ülesanne, nii mõnigi meist ei teadnud bataadist enne suurt midagi.