Bataadi-köögivilja püreesupp – Kohtla-Järve Järve Gümnaasium

Kohtla-Järve Järve Gümnaasium püreesupp
rimi retsepti meistriklass logo

Bataadi-köögivilja püreesupp – Kohtla-Järve Järve Gümnaasium

Koostisosad

2 sibulat
2 tavalist kartulit
2 bataati
2 porgandit
2 sp toiduõli
3 küüslagu küünt
3 tomatit
jupp ingverijuurt maitse järgi
u 50g juursellerit
1 karp merevaiku
maitseroheline
sool ja pipar

Valmistamine

Praadida hakitud sibul kuni tõmbub kuldpruuniks, lisada riivitud ingver, hakitud küüslauk ja tükeldatud kooreta tomatid, praadida veel veidi.
Keeta porgand, kartul ja maguskartul pehmenemiseni, lisada praetud köögiviljad. Maitsestada soola ja pipraga. Supile lisada merevaik ja püreestada. Serveerida hapukoore ja maitserohelisega.

Retsepti koostamisel lähtusime sellest, millega bataat võiks kokku sobida. Serveerimisel kasutasime piparkoogi glasuurimisel õpitud nippi (hambaorgiga). Kuigi paljud suhtusid bataati eelarvamusega, maitses supp väga hästi. Ingverit võiks julgemalt lisada, eriti praegu gripirohkel ajal.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here