Kuna meid oli kooliköögis korraga palju, tegime hommikusöögiks mitu rooga: omletitordi, mustikasmuuti ja chiapudru puuviljade, seedermänniseemnete ja kreeka pähklitega. Lähemalt tutvustame teile meie tortillatoredust muna ja peekoniga.
Tortillatoredus Türilt
Koostisosad
1 pk peekonit
3 tk tortillat
3 spl ketšupit
9 muna
veidi musta pipart
peterselli
Valmistamine
Kõigepealt lõikasime alustassi abil tortillakettad, need vormisime muffinipanni pesadesse, põhja sai veidi ketšupit, seejärel igasse korvi üks muna, siis lisasime muna juurde pruunistatud peekonitükikesi ja küpsetasime ahjus umbes 15 minutit.
Hiljem lisasime korvikestele veel peterselli. Roog tuli ilus ja maitsev!
Õppisime väga palju!
Kuidas tortillakorvikesi pannipesast kätte saada, kuidas pipart lisada nii, et hiljem seda taas lusikaga ei ole vaja välja õngitseda.
Oli olukordi, mil enne tegutsesime, siis mõtlesime – näiteks tahtsime peekoni panna ketšupi peale, aga siis olid munad juba korvikestes ees – no mis siis ikka!
Järgmisel korral peaks veega veidi säästvamalt ümber käima, isegi kui nii väga meeldib nõusid pesta!
Mõnikord kippus õpetaja liialt sekkuma, aga üks tähtis õpistrateegia on ka “segajate” märkamine ja nendega toime tulemine.
Saime teada, et meil on koos väga tore süüa teha ja kõik valmistatu maitses väga hästi.
Kõigil, ka fotograafil oli kõht juba nii tühi, et vaevu õnnestus paar pilti teha, enne kui kõik otsas oli!
Head isu teilegi!