Tuunikala roog – Mooste Mõisakool
Jagasime klassi kaheks rühmaks ning asusime koolis olevatest ainetest retsepte välja mõtlema. Esimene rühm tegi võrratuid tuunikala rulle. Teine rühm tegi maitsvaid tuunikala pirukaid.
Lenne uuris kalu meie toidulaual ja joonistas plakati.
Tuunikala rullid
Koostisosad
250g lehttaigent
pool sibulat
150g juustu
üks tuunikala konserv
üks küüslaugu küüs ja sidrunipipar.
Valmistamine
Riivi juust ja küüslauk ning haki sibul. Lisa tuunikala ning sidrunipipar ja sega segamini. Laota tainas lauale. Tõsta segatud tuunikala segu tainale ja keera kokku. Lõika rullitud tainas tükkideks ning pane muhvini vormidesse. Pane ahju 10-15 minutiks. Võta ahjust välja ja saadki võrratud tuunikala rullid.
Tuunikala pirukad
Koostisosad
500 g lehttainast
1 tuunikala konserv õlis
1 keedetud muna
1 muna pirukate pintseldamiseks
150 g juustu
100 g keedetud riisi
Valmistamine
Sulata külmunud lehttaigen. Vala tuunikala kaussi ja lisa hakitud muna, riis. Rulli taigen õhukeseks, lõika klaasiga kettad, mille keskele pane 1tl täidist, tõsta teine taina pool üle täidise ja vajuta äärest kahvli otsaga kinni. Enne ahju panemis tegime pirukad lahtiklopitud munaga üle.
Küpsetada 225 kraadise ahju keskmises vahes 15 minutit.