Uhke ja maitsev hommikusöök – Põlva ANK

Omletimuffinid suvikõrvitsa ja paprikaga, värske salat erinevate seemnetega ja must leib tillivõiga.
Meile kõigile väga maitses ja teha oli imelihtne!!

Uurimise eelnevalt põhjalikult, et milline võiks olla tervisilik ja toitev hommikusöök koolilapsele. Kuna Põlva koolides pakutakse hommikusöögiks erinevaid putrusid, ostsustaime hoopis omleti kasuks. Aga kuna ainult omlett on ju poolik hommikusöök, tegime ka jumaliku salati sinna juurde. Eriti suureks lemmikuks osutus isetehtud tillivõi!

Jõudsime järeldusele, et seda saab teha ka kiirel koolipäevahommikul, kui toorained eelmisel õhtul valmis hakkida ja külmikus hoida. Isegi sünnipäevalauale sobiks selline uhke roog, arvasid lapsed!
Kõrvale võiks juua klaasi värskelt pressitud mahla ja koolipäev saab hea stardi!!!

Omletimuffinid suvikõrvitsa ja paprikaga

Koostisosad

8 muna
200 g taist sinki
100 g riivjuustu
50 ml piima
1 väike paprika
1 väike suvikõrvits
peotäis rohelist sibulat
sool
pipar

Värske salat erinevate seemnetega
100 g salatilehti
250 g kirsstomateid
1 pikk kurk
2 spl seemneid (kõrvitsa, seesami, päevalille)
Kaste:
3 spl külmpressitud oliivõli
2 spl värsket sidrunimahla
Soola
pipart

Tillivõi
150 g toasooja magedat võid
umbes peotäis hakitud tilli
maitse järgi soola

Valmistamine

Haki sink, suvikõrvits, paprika ja sibul.
Klopi lahti munad, maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka piim.
Määri muffinivorm korralikult võiga ning laota hakitud toiduained võrdselt pesadesse.
Vala peale muna-piimasegu ning viimasena raputa peale riivjuustu.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit

Pese kõik toorained puhtaks. Vurrita salat kuivaks.
Haki kurk ja tomat meelepärasteks tükkideks, tõsta suuremasse kaussi ja pane peale salatilehed ning eelnevalt kokku segatud kaste. Puista peale seemned.
Sega salat hellalt läbi.

Lase võil toas pehmeneda ning hõõru puulusikaga kergelt vahtu, lisa maitse järgi sool ja peeneks hakitud till.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here