Vapustav vahepala – Põlva ANK

Meie otsustasime küpsetada suure kuhja kaeraküpsiseid, mille valmistamisega saab hakkama iga koolilaps.
Lastega omavahel arutledes jõudsime järeldusele, et mõned lapsed peaks lausa kaks portsu vahepalasid kaasa võtma- päevad on ikka tõeliselt pikad. Ja nii saigi kokku lepitud, et lapsed ei lähe kodust välja ilma küpsiste ja puuviljadeta (õunad, pirnid) või pähkliteta.
Vahepalad aitavad parandada õppimisvõimet ning ära hoida igasugu isusid rämpstoidu järele!

Suhkruta kaeraküpsised

Koostisosad

6 dl täistera jämedaid kaerahelbeid
75 g võid
2 küpset banaani
sidrunimahla
2 muna
3 spl agaavisiirupit
veidi soola
50g seemneid või pähkleid
50 g kuivatatud jõhvikaid või muid puuvilju

Katmiseks (soovi korral): 50g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Vajuta kooritud banaanid kahvliga katki, pigista peale sidrunimahla.
Sega juurde kaerahelbed, seemned või hakitud pähklid ning jõhvikad.
Lisa muna, siirup, sool ja sulatatud või.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta supilusikaga taigen ahjuplaadile väikestesse kuhjadesse.
Olenevalt küpsiste suurusest küpseta ahjus 210-220 kraadi juures ca 10-15 min.
Jahtunud küpsistele võid soovi korral peale määrida sulataud šokolaadi, siis väheneb küll mõte suhkruvabadusest aga maitseb ka neile paremini, kes mõnda komponensti muidu väga ei armasta!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here