Valmistasime toitva lõunasöögi – Ala Põhikool
Valmistasime toitva lõunasöögi. Keegi polnud varem söönud bataati. Valmistatud roog maitses õpilastele väga.
Koorisime bataadid ja porgandid ning küpsetasime need ahjus. Samal ajal valmistasime kauaküpsenud rebitava sealiha. Kasutasime eelnevalt valmistatud toodet. Praele valmistasime ploomikastme kuivatataud ploomidest.
Koostisosad
RETSEPT
1kg bataati
0,5 kg porgandeid
Oliivõli
Soola
Piprasegu
KAUAKÜPSETATUD REBITAV SEALIHA
1kg valmisküpsetud rebitavat sealiha
PLOOMIKASTE
0,5 dl ahjuliha puljongit
10 kuivatatud ploomi
0,5 dl punasesõstramahla
50 g võid
Seela
Pipart
Valmistamine
- Koori ja pese bataadid ja porgandid.
Tükelda ja aseta ahjuplaadile, nõrista peale õli ja maitsesta pipra ja soolaga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
2. Aseta pakendis sealiha ahju küpsema.
3. Kastme valmistamiseks sega punasesõstramahl ja lihapuljong ning keeda. Kokkukeedetud kaste kalla kaste köögikombaini ning püreesta ja lisa võitükid. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Serveeri.