Batoonikesed meega – Kõmsi Lasteaed-Algkool

Meie nautisime oma meebatoonikesi tassikese eelmisel kevadel kogutud ja kuivatatud nurmenuku teega. Loomulikult lisasime ka teele mett. Ega küll küllale liiga tee.

Batoonikesed meega

Koostisosad

1 dl täisterakaerahelbeid
0,5 dl datleid
5 sl naturaalset maapähklivõid
5 ruutu 56% Bitteri šokolaadi
2 tl mett

Valmistamine

Datleid leotada kuumas vees 10 min. Leotusvett ei maksa kohe ära kallata. Kõigepealt purustada köögikombainis šokolaad, järgmisena lisada leotatud datlid. Seejärel panna köögikombaini kõik ülejäänud koostisosad ja mikserdada kuni moodustub tükiline taignataoline mass. Kui taigen on liiga kuiv, lisada paar sl datlite leotusvett. Taigen suruda väikesesse küpsetuspaberiga kaetud vormi ning panna paariks tunniks sügavkülma. Mida õhem taignakiht, seda kiiremini taheneb. Nüüd jääb veel lõigata ristkülikukujulised batoonikesed ja neid nautida.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here