Kaeraruudud
Koostisosad
300 g täistera kaerahelbeid
2 banaani
pool klaasi mett
50 g võid
tumedat šokolaadi.
kaneeli
lina-, seesami- ja kõrvitsaseemneid vms.
rosinad, kuivatatud jõhvikad, datlid vms.
Valmistamine
Sulata või meega ja blenderda banaanid-sega kaerahelveste hulka. Lisa seemned, rosinad ja kuivatatud marjad, datlid ja kaneel. Kõige lõpuks tükelda šokolaad ja lisa segule. Laota mass ahjuplaadile u 1 cm paksuselt ja patsuta lusikaga pind siledamaks. Küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 20 minutit või seni kuni kaerhelbed on kuldpruunid. Peale ahjust väljavõtmist lõika “kook” kohe tükkideks, sest peale jahtumist ja tahkumist lõigates mureneb see pudiks.
Kaeraruudukesi on hea karbikeses või paberis/kotis kooli kaasa võtta. Need on maitsvad ja täidavad hästi kõhtu-annavad palju energiat, et pikk ja väsitav koolipäev vastu pidada.
Vahepala valmistamise juurde käis nagu ikka, vestlus teemal: tervislik toit. Arutasime läbi, mida erinevatest koostisosadest saame. Õppisime koostööd ja hügieeni