Koorene kanapasta šampinjonide ja juurviljadega – Valtu Põhikool

Kanapasta valisime me sellepärast, et see on meie üks lemmikumaid toite. Alguses kui me retsepti mõtlesime oli see üsna tavaline, kuid pärast juhendajaga konsulteerimist otsustamise, et seda võiks põnevamaks muuta. Lisasime retseptile juurvilju, rukolat ja šampinjonid. Need koostisosad andsid pastale juurde palju maitset ja tegid selle tervislikumaks ning värvilisemaks.

Koorene kanapasta šampinjonide ja juurviljadega

Koostisosad

2,5 klaasi makarone (omal valikul)
500 g kana
250 g šampinjone
200 ml vahukoort
100 g sulatatud juustu (merevaiku)
200 g külmutatud juurviljasegu (omal valikul)
30 g rukolat
Soola ja pipart (või endale sobivaid maitseaineid)
Õli
Võid
Basiilikut (kaunistamiseks)
Koostisosad apelsinilimonaadi jaoks:
0,25 l gaasilist sidrunivett
2 apelsini

Valmistamine

Pane keema 1,5 l vett. Maitsesta vesi soolaga. Kui vesi on keema läinud kalla sinna sisse makaronid. Keera kuumust natuke vähemaks ja keeda makarone pehmenemiseni. Kui makaronid on pehmed kurna need ja sega sinna hulka natukene õli. Haki kana ja šampinjonid väikesteks tükkideks. Pruunista ja maitsesta kana. Sega sinna juurde sulatatud juust ja vahukoor. Kuumuta paksenemiseni. Prae šampinjonitükid võis. Maitsesta seened soolaga ja lisa need kastmele. Kalla makaronid kastmesse ja sega tasasel tulel. Lisa rukola ja sega. Tõsta pann tulelt. Prae ning maitsesta juurviljasegu. Aseta pasta koos juurviljadega taldrikule ning kaunista see basiilikuga.

Pressi kahest apelsinist mahl ja sega see gaasilise sidruniveega. Kalla limonaad klaasi ja serveri see koos pasta ning juurviljadega.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here