Lõpuks ometi hakkas Kihnu randa voolama puhast kulda, kevadräime! Räimepüük annab kihnlastele uut jõudu ja lootust,nüüd saab jälle oma perede elujärge parandada ja lubada seda, millega pikal talvel tuli kokku hoida.
Loomulikult tegime me oma kokandusringiga õhtusöögi räimest. Lisandiks kartul ja põnevust lisasime salatiga, mille korjasime kokku loodusest. Retsept on lihtne ja teostatav igaühele kellel tahtmist pann tulele panna 🙂
RÄIM SELITI NING KARTUL KÜLITI
Koostisosad
RÄIM SELITI
8 suursugusemat räime
1 muna
soola, pipart
2 spl. täisterarukkijahu
meelepärast rasvainet praadimiseks(taluvõi, oliiviõli)
KARTUL KÜLITI
3 keskmist kartulit(koorega)
1 spl oliiviõli
soola, kuivatatud tüümiani
Valmistamine
Lõika räimel kääridega maha pea, kõht ja saba. Eemalda sisikond ja suru sõrmedega räim laiali et eemaldada selgroog. Pese fileed puhtaks, raputa peale soola ja pipart. Pane kaks räimefileed kõhtupidi kokku, kasta läbi lahtiklopitud munast ja paneeri rukkijahus. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lõika pestud koorega kartul neljaks sektoriks, vala peale oliiviõli, raputa üle soola ja tüümianiga ja küpseta ahjus parajalt pruuniks.
SALAT
Korja peotäis nurmenukke, võilille lehti ja noori naadivõrseid. Rebi need väiksemateks tükkideks ja pigista peale veidi sidrunimahla.
Serveeri RÄIM SELITI JA KARTUL KÜLITI hapukoore-hapukurgi külmkastmega .