Tervislik ja toitev täidetud bataat – Simuna Kool 4. klass

Simuna-Kooli-4.-klassi-täidetud-bataat
rimi retsepti meistriklass logo

Tervislik ja toitev täidetud bataat – Simuna Kool 4. klass

Koostisosad

Tegime tervislikku ja toitvat täidetud bataati. Selleks varusime:
4 bataati,
600 g hakkliha,
sibulat,
riivjuustu,
kurki,
tomatit
kodujuustu

Valmistamine

Esmalt pesime bataadid, lõikasime pooleks ja panime 40 minutiks ahju küpsema. Samal ajal hakkisime sibula ja praadisime seda koos hakklihaga. Kui bataat oli ahjus poolküpseks saanud, tegime nendest “laevukesed”. Saadud sisu segasime kokku praetud hakkliha ja poole paki riivjuustuga ning panime “bataadilaevukeste” sisse. Küpsetasime veel 10 minutit. Raputasime bataatidele peale ülejäänud riivjuustu ja panime ahju, kuni juust oli muutunud mõnusalt krõbedaks. Serveerisime tomati, kurgi ja kodujuustuga.

Jagasime tööülesanded nii, et kõik said erinevaid tööetappe proovida. Üksteist toetades ja julgustades ei tundunud isegi sibula hakkimine enam hirmus. Valmis toit maitses isegi neile, kes bataati esimest korda proovisid.

Ootame põnevusega järgmist kokkamist.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here