Bataadi panniroog ja krõpsud – Mooste Mõisakool

Panniroog Mooste Mõisakool
rimi retsepti meistriklass logo

Bataadi panniroog ja krõpsud – Mooste Mõisakool

Õpetaja tõi kolm bataati ja jagas meid rühmadesse. Esimene rühm asus valmistama bataadikrõpse, teine pannkooke, kolmas rühm pannirooga ning üks tüdrukutest asus joonistama plakatit.
Väga raske oli bataati koorida aga kõik rühmad pidid sellest alustama.
Kõige lihtsam oli valmistada krõpse. Peale koorimist viilutasime köögikombainiga bataadi, maitsestasime soola, pipra ja oliiviõliga ning panime umbes kolmekümneks minutiks 180-kraadisesse ahju. Mõned kõrbesid ikka ära aga maitsesid sellele vaatamata kõigile.
Pannkoogid valmistasime riivitud bataadist millele lisasime muna, piparkoogimaitseainet ja pisut jahu. Praadida oli neid väga halb, sest pudenesid laiali ja meile need ei maitsenud.
Bataadi panniroog hakklihaga sai meil väga maitsev. Peale koorimist lõikasime bataadist kangid ja panime pannile praadima. Teisel pannil praadisime hakkliha millele lisasime soola ja pipart ning ühe tomatikonservi. Valasime praetud bataadid hakkliha juurde ning lasime umbes kümme minutit tasasel tulel haududa.

Plakat jäi veidi poolikuks, kuid õpetaja rääkis maguskartulist ka toitude proovimise ajal.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here