Toortatra-bataadikotletid salatipadjal – Paikuse Avatud Noortekeskus Kokandusring Trühvel

kotletid Paikuse Avatud Noortekeskus
rimi retsepti meistriklass logo

Toortatra-bataadikotletid salatipadjal – Paikuse Avatud Noortekeskus Kokandusring Trühvel

Bataat ehk maguskartul oli enamus noortele juba teada kuna paljud perekonnad on seda juba kasutanud. Meie valmistasime Meie valmistasime bataadist Toortatra-bataadikotletid, millele lisasime salatipadjale! Oma töös õppisid noored bataadist seda, et kui kasulik see tervisele on ja mis erinevaid vitamiine (eriti A-vitamiini) ja mineraalaineid (eriti mangaani,raud,magneesium) see sisaldab! Et bataadikotlett oleks toitvam, siis lisasime juurde paar minutit keenud toortatra. Toortatar on väga kasulik toiduaine- suurel hulgal sisaldub tatras elutähtsaid mineraalaineid ja vitamiine, karotenoide, ensüüme, lahustamatut kiudainet jm. Mikroelementidest leidub räni, fluori, niklit, vaske ja alumiiniumi aga rohkem kui üheski teises tangaines!

Koostisosad

400 g bataati (üks keskmine)
1 dl Toortatar
3 dl vett
1 väike sibul
1 väike porgand
Oliiviõli
Seesamiseemneid
Soola, pipart
SALAT:
Salatisegu 1pk
Kurk 1tk
Kirsstomat 1pk
Paprika 1tk
Mahe rediseidu
Küüslauguidandid
oliiviõli
sool, pipar

Valmistamine

Tükeldasid bataadi väikesteks tükkideks. Valasid tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Lisasid veidi õli ja soola. Küpsetati ahjus 180 kraadi juures 20 minutit. Seejärel püreestati bataat.
Praadisid tatra pannil õlis läbi. Valati potti, lisati vesi ja sool. Keetsid toortatra pehmeks.
Hakkiti sibul. Koorisid ning, riivisid porgandi jämeda riiviga. Kuumutasid pannil 1 supilusikatäis õli. Lisasid sibula ja kuumutasid umbes 5 minutit. Lisati riivitud porgand. Praadisid madalal kuumusel veel 5-10 minutit. Valasid panni sisu suurde kaussi. Lisasid bataadipüree ja tatra. Maitsestasid segu meelepäraste vürtside, soola ja pipraga. Vormisid kotletid. Puistasid neile mõlemale küljele seesamiseemneid.
Praadisid kotletid pannil õlis mõlemalt küljelt kuldseks. Kotlette võib küpsetada ka ahjus, 20 minutit ühelt ja 20 minutit teiselt küljelt. Lisandiks valmistasid noored veel värskesalati, mille koostisosad tükeldati omale meeldiva suurusega tükkideks ning lisati maitse järgi soola,pipart ning oliiviõli!

Toit mille noored valmistasid on täitsa tervislik, ning maitses väga hästi! Proovige järgi, sest valmistada on seda lihtne. Toortatra-bataadikotlette võib kindlasti kasutada ka koolides vahepalana, sest sisaldab palju häid süsivesikuid ning kiudaineid.

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here