Bataadi pannkook – Aakre Noortekohvik

Bataadi-pannkoogid Aakre Noortekohvik
rimi retsepti meistriklass logo

Koostisosad

100 ml kooritud, keedetud ja püreestatud bataati
340 ml piima
3 spl suhkrut
300 ml jahu
1 spl küpsetuspulbrit
veidi soola
veidi kaneeli
praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

  1. Koori bataat, lõike paksudeks viiludeks ja keeda täiesti pehmeks. Kurna ja püreesta, lisa piim ja suhkur. Sega ühtlaseks. Teises kausis sega kokku jahu, küpsetuspulber, lisa näpuotsaga soola ja kaneeli. Vala juurde piimasegu ja sega ühtlaseks. Lase tainal 20 minutit seista.
  2. Kuumuta pannil õli. Tõsta pannile lusikatäie suurused tainaringid. Prae keskmisel kuumusel alt kuldseks ja pööra pannkoogid teist pidi. Eemalda pannkoogid pannilt, kui need on mõlemalt poolelt kuldsed.
  3. Serveeri pannkooke oma lemmiklisandiga – moos, värsked marjad, mesi, kohupiim vanilliga, jäätis vms.

Õppisime tundma bataati, mis see on, kuidas seda käsitleda. Enamus ei olnud sellest varem midagi kuulnud ega seda söönud. Proovisime lisaks pannkookidele ka bataadi friikaid teha. Osadele maitsesid pannkoogid ja osadele friikad.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here