Bataadi salat pošeeritud munadega – Jõhvi Põhikool
Koostisosad
bataat
paprika
mais
punane sibul
granaatõun
rukkola
must leib
muna
Kaste:
sidrunimahl
inglise sinep
mesi
pipar
sool
Valmistamine
Pesime ja koorisime bataadi, lõikasime selle ribadeks ,panime kaussi õli ja maitseained (sool, pipar, paprikahelbed) ja segasime. Seejärel röstisime bataadi pannil. Jahtunud bataadi panime vaagnale, selle peale veel ribadeks lõigatud sibula ja paprika.
Segasime kausis kastme koostisosad ja valasime bataadile peale. Pošeerisime potis munad ja asetasime need vaagnale. Lõpuks lisasime vaagnale veel röstitud leivaribad ja kaunistasime maisi ja granaatõunaseemnetega.
See roog sobib hästi Eest Vabariigi sünnipäevalauale.
Väga ilus bataadisalat ja see on väga Eestimaine!