Bataadipirukas – Konguta Kool

Bataadipirukas - Konguta Kool
rimi retsepti meistriklass logo

Bataadipirukas – Konguta Kool

Kui saime teada, et esimeseks ülesandeks on teha midagi bataadist, siis oli meie esimene mõte kohe Sweet Potato Pie ehk bataadipirukas. Mõtlesime ja uurisime veel erinevaid retsepte ja toite, kuid jäime esimesena pähe tulnud retsepti juurde.
Otsisime internetist erinevaid retsepte. Tõlkisime retsepti eesti keelde ning tegime muudatusi, et pirukas oleks tervislikum. Lisaks pidime teisendama ümber erinevad kaalu- ja temperatuuriühikud.
Küpsetamise päeval tegime tegelikult kaks toitu bataadist. Lisaks bataadipirukale tegime ka bataadipannkooke, mis olid soolaseks roaks.
Bataadipannkoogid meile nii väga ei maitsenud, aga bataadipirukas maitses , väga.
Õppisime meeskonnaga töötades ja õpetaja juhiseid jälgides erinevaid nippe, kuidas tainast segada, kuidas kuuma ja külma taigna osa kokku segada, kuidas teha ilus pirukapõhi.
Töö käigus tegime lisaks veel mõned uuendused ja muudatused.
Bataadipiruka välimuse ja maitsega jäime väga rahule. Pirukas on soojalt hea ja külmalt veelgi parem.

Koostisosad

Põhjaks:
200g kiirkaerahelbeid
3sl suhkrut
75 g võid
1sl külma vett
1 muna

Täidis:
1 bataat
115g võid
2 dl suhkrut
1dl piima
2 muna
kaneeli, soola, vaniljesuhkrut

Valmistamine

Kaerahelbed, või ja tuhksuhkur näppida ühtlaseks massiks. Lisada vesi ja muna ning taas segada ühtlaseks massiks. Saadud taignaga vooderda pirukavorm.
Bataat koorida ja tükeldada ning keeta vees pehmeks. Vesi kurnata, lisada piim ja näpuotsaga soola ja tampida pudruks. Või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munad. Maitsestada kaneeli ja vaniljega. Jahtunud puder segada kokku vahustatud muna-või seguga.
Küpsetada 15 minutit 220 kraadi juures ja u 20 minutit 180 kraadi juures.
Serveerida vahukoore või jäätisega.

7 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here