Kalapäev – Ehte Humanitaargümnaasium

Ehte Humanitaargümnaasium

Kalapäev – Ehte Humanitaargümnaasium

Vaatamata sellele, et kalatoidud on tervislikud, ei kuulu need laste lemmikute hulka. Seepärsat otsustasime koos proovida erinevaid kalamaitseid ja kala valmistamise võimalusi. Kõige parem on seda teha kodus koos perega, sest tööd jagub kõigile ning see on hea võimalus midagi ühist ette võtta. Pakume ühe kalapäeva retsepte.

Hommikusöök – leivad kalamäärdega

Koostisosad

Täistera näkileivad – 1 pakk
Tursamaks õlis (konserv) – 1tk
Keedetud kanamuna – 3 tk
Riivitud juust – 100 gr
Majonees

Valmistamine

Tursamaks panna kaussi ning segada kahvliga üühtlaseks.
Lisada riivjuustu, segada.
Keedetud munadel eraldada munakollane munavalgest.
Riivida munavalge peenemal riivil.
Segada tursamaksga, lisades 2 spl majoneesi.
Serveeri täistera näkileibadega.
Kaunista riivitud munakollasega.

Lõuna: Kuld-merikoger ehk doraado koorekastmes

Koostisosad

Doraado kala – 2 tk
Sidrun – 1 tk
Või – 1 spl.
Jahu – 1 spl.
Küüslauk – 2 küünt
20% toidukoor – 240 ml
Sinep – 1 spl.
Sool, must pipar
Sidrunikoor
Kuivatatud basiilik
Keskmised tomatid – 10 tk.

Valmistamine

Ajame ahju soojaks kuni 180°С
Puhastatud kalale lisame soola, pipart. Sisse paneme sidrunilõigud ja peenestatud tilli.
Paneme kala küpsetusvormi ning küpsetame ahjus 15-20 min.
Hakime küüslauku.
Paneme panni pliidile, lisame võid ning jahu. Pruunistame, pidevalt segades.
Lisame hakitud küüslaugu ning praeme u üks minut.
Lisame toidukoore. Segame ning valmistame kuni kaste on paks.
Võtame pliidilt ning lisame sinepit, soola, pipart, sidrunimahla, riivitud sidrunikoort ja basiilikut.
Küpsetatud doraado võib serveerida lihtsalt kastmega või siis juurviljade või riisiga.

Õhtusöök: kokteilsalat

Koostisosad

Kalakonserv (tuunikala, gorbuuša, sardiinid) – 1 purk (240 gr)
Riivjuust – 200 gr
Porgand – 2-3 tk.
Kartul – 2-3 tk.
Porru
Munad – 4 tk.
Majonees
Maitseroheline kaunistamiseks

Valmistamine

Keeta ja koorida porgand, kartul ja munad.
Porru peasta ning hakkida.
Kalakonserv panna kaussi ning peenestada kahvliga.
Munavalge eraldada munakollasest. Riivida eraldi. Porgandid ja kartilid riivida suuremal riivil.
Serveerida kihtidena eraldi väikestesse kaussidesse, lisades vahele majoneesi.

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here