Kerged retseptid lastele: Kevadrullid ja Mango Sticky Rice

Pakume taaskord välja kerged retseptid lastele, milleks on kaks aasiapärast toitu. Neid toite lapsed armastavad ja nende valmistamisega saavad koolilapsed ise edukalt hakkama. Kevadrullide ja magustoidu Mango Sticky Rice puhul on tegemist tervislike toitudega, mis oma olemuselt sobivad ka veganite toidulauale.

KEVADRULLID RIISIPABERIS

Vastupandamatult maitsva ja tervisliku suupiste saab valmistada Vietnamese Choice riisipaberilehtedega. Riisipaberisse peidetud värskus pakub vitamiinirohkus ning juurde serveeritud kastmetelisa maitserikkust. Tegemist on kuumtöötlemata värskusest pakatava toiduga.

Vaja läheb:

Vietnamese Choice riisipaberit

Värsket kurki, õhukesteks ribadeks lõigatud

Värsket porgandit, õhukesteks ribadeks lõigatud

Rooma salatit, ribadeks lõigatuna

NB! Sisuks sobivad igasugused rohelised lehekesed, ja salatid, ürdid ning köögiviljad nagu näiteks ka avokaado on väga hea. Igaühe oma vaba valik. Samuti sobivad hästi ka riisi niitnuudlid või oanuudlid. Kui tegemist ei ole vegan sooviga siis ka krabipulgad, eelküpsetatud krevetid, kanafilee või sealiha tükikesed.

 

Kastmeks:

Japanese Choice sojakastet

Thai Choice kalakastet

Laimimahla

Kevadrulle võib kasta lihtsalt Vietnamese Choice kevadrullide dipikastmesse, mahedamasse magusapoolsesse Thai Choice mango-tšillikastmesse.

  1. Tükelda köögiviljad, salatilehed, liha ja muu soovitud sisu ja kui kõik komponendid on peeneteks ribadeks lõigatud siis asu kevadrulle voltima.
  2. Kalla taldrikule kuuma vett ning leota riisipaberit, kuni see pehmeneb. Aega kulub umbes 10-20 sekundit.
  3. Tõsta riisipaber taldrikule ja lisa täidis nii, et tõstad nad lehe alumisse osasse, jättes alt paar cm vabaks.
  4. Voldi alumine riisipaberi serv täidise peale, seejärel tõsta külgmised servad keskele kokku ning rulli lõpuni.
  5. Söömisel kasta meelepärase kastme sisse.

MANGO STICKY RICE

Aasia köökides on kookospiim kesksel kohal ning kookosepiimal on lehmapiima ees nii mõnedki eelised. Kookosepiim aitab paremini säilitada veresuhkru taset ning aitab ära hoida ka aneemiat. Samuti tugevdab kookospiim immuunsüsteemi, sest kookospiim sisaldab C- vitamiini. Kookospiima saab toiduvalmistamisel kasutada pea igas roas lehmapiima asemel.

Vaja läheb:

2 dl Japanese Choice sushi riisi

1 purk ehk 400 ml Thai Choice kookospiima

1-2 võimalikult küpset mangot tükeldatuna või konservmangot

4 spl pruuni suhkrut

Näpuotsaga soola

  1. Leota riisi  2 dl vees vähemalt neli tundi või siis öö läbi.
  2. Tõsta riis välja ja ära vett ära kalla.
  3. Lisa leotamisvette veel 1,5 dl vett ja 100 ml kookospiima.
  4. Maitsesta näpuotsatäis soola ja 1 supilusikatäie suhkruga ja sega riisi hulka.
  5. Keeda tasasel tulel kaane all u 20 minutit, kuni riis on võtnud paksu riisipudru konsistentsi.

6. Aja ülejäänud kookospiim keema ja lisa 3 spl suhkrut ja veel veidi soola. Kaste peab jääma tugevalt magus ja tuntavalt soolakas.

7. Laota taldrikule lameda kuhjana riis, pane peale mangoviilud, kalla soolakas kookosekaste peale.

Kaunista seesamiseemnetega. Head isu!

Vaata lisa aasipäraseid kergesti valmistatavaid retsepte lastele Aasia toit maitseb hea, on tervislik ja valmib lihtsasti. Retseptid! 

 

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here