Kevadine kohalik KOHA – Tarvastu Gümnaasium

Tarvastu Gümnaasium
rimi retsepti meistriklass logo

Kevadine kohalik koha – Tarvastu Gümnaasium

Kohalik KOHA
Märts- kalakuu! Oli põnev ülesanne. Poisid olid kohe valmis kalale minema, aga videost on näha, et …
Kõige põnevamaks osutus mitte kala küpsetamine vaid hoopis kartulite treimine.
Tähtis, et kõik lapsed saaksid kokkamisest osa!
Kokku sai igal juhul VÄGA MAITSEV LÕUNASÖÖK!

Et kalast maitsvat toitu valmistada, peab hankima VÄRSKE kala. Kevadine KOHA, mis saab veel maitsvam olla? Kalale lisasime ainult natuke meresoola ja näpuotsaga kalamaitseainet, et oleks ikka tunda kohale omast mahedat/magusat maitset.
Kalale juurde treisime kartuleid, mis said maitsestatud kartulimaitseainega ja siis ahjus küpsetatud.
Lisanditeks punase kapsa- porgandi toorsalat ja külmkaste.

Koostisosad

1,5 kg KOHA fileed
maitsestamiseks: natuke meresoola ja kalamaitseainet; taluvõid, hakitud tilli ja sidrunilõigud
16 kartulit, maitsestamiseks kartulimaitseainet, võid ja veidike oliiviõli
Toorsalat
0,5 kg punast kapsast
5 porgandit
basiilikuga maitsestatud oliiviõli, suhkrut, soola, sidrunimahla

Külmkaste:
2 dl hapukoort
1 tl suhkrut
1 tl ürdisoola
1 tl sinepit
1 sl sidrunimahla
hakitud värsket tilli

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here